Posted on

Cateva informatii utile despre inchirierea Black Magic Pocket Cinema Camera 4k

Cei de la Blackmagic lansau, in toamna anului trecut, Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K, camera ce avea sa fie una dintre cele mai surprinzatoare camere ale momentului. Creata pentru a filma pana la un impresionant 12 bit 4K DCI raw cu pana la 60fps sau raw 1080p cu pana la 120 fps, body-ul Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K era totodata numai la jumatatea pretului unui Sony A7III. Dar acest element al pretului este discutabil, dupa cum veti vedea mai jos, avand in vedere accesoriile multe (scumpe) necesare pentru a avea kit-ul complet funcional Blackmagic. Afla acum ce accesorii intra intr-un kit complet si inchiriaa acum de la Artklub tot echipamentul de care ai nevoie!

CE TREBUIE SA CONTINA UN KIT BMPCC 4k

Cu ce vine din fabrica?

Camera vine cu mai nimic din fabrica. Primiti initial numai

1. baterie replace LP-E6 (noi oferim 4buc in pachetul standard de inchiriat)

2. un alimentator CA.

De ce aveti nevoie suplimentar?

Suplimentar, pentru a functiona, camera necesita – evident –

3. un obiectiv MFT (in oferta noastra gasiti de inchiriat Panasonic 12-35mm f/2.8 variantele 1 si Panasonic 12-35mm varianta 2 la 70lei respectiv 80lei) cat si

4. Sau adaptor MFT la Canon (Metabones disponibil la Artklub de inchiriat cu 50lei sau Speed Booster la 70lei) si obiectiv Canon (gama larga de obiective Canon disponibile de inchiriat la Artklub intre 60-80lei)

5. Card SD sau CFast 2.0

6. De asemenea este necesar de un charger pentru baterie, desi teoretic s-ar putea incarca bateria si prin USB tip C

Odata ce scoti camera din cutie, te frapeaza 2 elemente: 1. Cat este de usoara pentru dimensiunile sale (desi acest lucru este de inteles avand in vedere nevoia de venilatie a senzorului care prin capterea unei o canitate uriase de informatie genereaza masiv caldura). 2. Touchscreen-ul LCD urias de 5”. De asemenea, este frapant ca nu exisa un loc pentru hotshoe, ceea ce este destul de frustrant pentru ca nu ai unde fixa de exemplu microfonul sau un monitor si totodata ne duce la continuarea listei noastre de accesorii necesare:

7. Cage cu diverse prinderi

8. Cablu adapor mini XLR pentru microfon

Avand in vederea capaciatea de a inregistra canitate mare de informatii, cel mai util este de avut si un mediu de stocare pe masura si asa ajungem la urmatoarele punce din lista de accesorii necesare, si anume:

9. SSD (in pachetul standard Artklub intra SSD de 500G)

10. Cititor SSD

11. Prindere SSD pentru cage

O alta problema este alimentarea. Bateriile tip LP-E6 se consuma destul de repede. Se pare ca o baterie noua Canon originala ar trebui sa dureze cam 40-50min de inregistrare. Acest timp scade insa vertiginos daca bateria este replace si daca nu este chiar noua. Ceea ce ne duce la variantele alternative de alimentare:

12. Baterie V-mount (diponibila la inchiriere la Artklub in kit de 2 bucati si charger la 50lei)

13. Prindere V-mount pentru cage

14. Cablu d-tap de alimentare pentru camera

Sau:

15. Dummy LP-E6 care poate fi alimentata de o alta baterie de capacitate mai mare (este disponibila la inchiriat cu 10lei)

Nu in ultimul rand trebuie sa vorbim si despre stabilizare. Avand in vedere forma atipica (mult mai lata) a acestei camere, aceasta poate fi stabilizata numai daca se monteaza pe gimbal pe

16. O placuta speciala de la Smallrig care deplaseaza camera lateral pentru a putea incapea pe gimbal (disponibila la inchiriat cu 10lei sau gratuit daca se inchiriaza gimbalul).

Iata asadar ca lista accesoriilor necesare pentru a functiona este destul de mare si, desi pretul camerei de plecare este foarte prietenos, strangerea accesoriilor este deopotriva anevoioasa cat si costisitoare.

Concluzia este simpla, va recomandam sa inchiriati Black Magic Pocket Cinema Camera 4k de la Artklub. La Artklub gasiti un pachet complet de Black Magic Pocket Cinema Camera 4k si accesoriile listate la descrierea produsului la numai 250lei/zi.

Va asteptam deci cu drag la Artklub sa testati aceasta camera grozava!