Posted on

De ce sunt cei de la Aputure asa de cool?

In anul 2005 lua nastere in Shenzen, China, firma Aputure. De atunci cei de la Aputure ne-au obisnuit cu produse video profesionale extrem de utile. Acestea nu trebuie sa lipseasca din trusa oricarui videograf. Dar cum au ajuns Aputure numai in cativa ani sa fie un brand atat de indragit?

Sa o luam cronologic. La inceputul anilor 2000, un grup de tineri videografi si producatori chinezi isi doreau sa produca filme cu continut de calitate premium. Ei se loveau insa de problema numarul 1 in industria filmului – costurile uriase ale echipamentelor. Asadar renunta la activitatea de productie de film si isi dedica atentia productiei de echipamente de film profesioniste, dar la preturi accesibile. Iata cum s-a nascut in 2005 brandul Aputure: prima companie de echipamente de film care ofera instrumente necesare oricarei creatii video profesioniste la preturi accesibile.

Stategia lor a fost un succes. Azi Aputure este o companie globala cu reprezentante in statele unite, Europa si Asia. Aputure este una din companiile de tehnologie de film cu cresterea cea mai pronuntata. Eaeste specializata in primul rand in sisteme de iluminare, accesorii de camere profesional incluzand lumini LED, monitoare, microfoane si sisteme follow focus.

Aputure are darul ca prin comunicare si marketing excelente sa poata sa fi creat o comunitate de videografi avand aceleasi deziderate. Productia de calitate cu produse ingenioase si costuri tinute sub control.

Noi, cei de la Artklub, suntem mandri de a face parte din aceasta comunitate si de a putea oferi pietei din Romania, spre inchiriere, produsele inovative Aputure. In continuare va vom prezenta cateva dintre aceste produse. Va asteptam cu drag la noi la sediu pentru a le proba:

Aputure AL-M9 Amaran Daylight

Micul urias de la Aputure este o lumina LED care incape intr-un buzunar, dar este surprinzator de luminoasa. Aputure AL-M9 Amaran ofera o temperatura de culoare de 5500 K cu o valoare CRI si TLCI de peste 95. In gentuta foarte practica cu care vine lumina veti mai gasi si o foaie de difuzie detasabila si 2 geluri foarte practice (portocaliu si albastru).
AL-M9 Amaran integreaza o baterie litiu polimer de 1800mAh cu o durata de functionare de aproape 2 ore la luminozitate maxima atunci cand este complet incarcata. Puteti incarca dispozitivul utilizand cablul de incarcare USB. In pachet mai gasiti si adaptor. Cu acesta o puteti monta la cold shoe de la camera foto sau video.

Aputure Light Storm LED LS1/2W

Light Storm LS 1/2w de la Aputure este o lampa video LED compacta. Include o cutie de control care accepta baterii V-mount. Lumina are un impresionant CRI de 98, unghi de dispersie de 120° si temperatura de culoare daylight 5500K. Pe langa alimentarea convenabila a LED-urilor, controllerul inclus permite de asemenea controlul intensitatii luminii prin telecomanda. Are un sistem de 4 grupuri si 3 canale pentru comutarea cu usurinta intre diferite presetari. Light Storm LS 1/2w este compusa dintr-o carcasa subtire dar durabila din aliaj de aluminiu si 264 LED-uri SMD unice pentru a oferi o durata de viata mai lunga si pentru a pastra calitatea culorii. Impresionanta acestei lumini relativi mici ca dimensiune este intensitatea mare pe care o ofera.

APUTURE Light Storm LS 1S (daylight)

Lampa video Light Storm LS 1s este fratele mai mare al lui LS 1/2W de la Aputure. Aceasta imbina calitatea exceptionala a luminii cu un control de la distanta ultra-convenabil. Are un CRI-ul impresionant de 95 si unghiul de dispersie de 25°. De asemenea aceasta lampa are un debit de lumina de 30300 lux la 1.6′ (echivalent cu o sursa tungsten de 1000W) emisa de 1536 LEDuri. Cutia de control inclusa permite reglarea intensitatii luminii de la distanta prin telecomanda. 4 grupuri si 3 canale pot fi folosite pentru a comuta rapid intre diferite presetari. Light Storm LS 1s este compusa dintr-o carcasa subtire dar durabila din aliaj de aluminiu. Are un yoke manual pentru pozitionare versatila. Cele 4 volete ofera un control mai mare asupra luminii. 10 foi de hartie pentru difuzie ajuta la emiterea unei lumini egale, difuza de o calitate exceptionala.

APUTURE Light Storm LS 1C (bicolor)

Aputure face un pas suplimentare fata de LS 1S si produce LS 1C, varianta bicolora. Light Storm LS 1C de la Aputure este o fixtura LED Bicolor eleganta cu CRI de 95 si unghi beam de 45° cu controller box care de asemenea accepta baterii cu montura V-Mount. Pe langa faptul ca alimenteaza unitatea, cutia de control inclusa are potentiometru de la distanta prin telecomanda inclusa. Patru grupuri si trei canale pot fi aplicate pentru comutarea rapida intre diferite look-uri. Light Storm LS 1c are carcasa de aliaj de aluminiu subtire si rezistent si un yoke manual pentru pozitionare versatila; are 4 volete pentru un control mai mare al luminii si 10 coli de hartie de difuzie pentru a scoate o imagine difuza si egala.

Aputure Light Storm LS C120D II

Pe langa panourile led descrise mai sus, Aputure are si de lumini COB – chip on board. Acestea lumini au sistemul LED central si extrem de puternic. Din aceasta cauza, acest tip de lumini trebuie sa aiba si un ventiloator pentru a raci canttatea mare de caldura disipata. Aputure inoveaza si aici, producand un ventilator extrem de silentios, care permite folosirea luminii si la filmarile unde se inregistreaza sunet. Zgomotul ventilatorului nu depaseste 18 dB – exact cat sunetul scos de o persoana care respira. Lumina are o luminozitate mai mare cu 25% fata de predecesorul sau. Are de asemenea control DMX si un yoke re-conceput cu blocaj de mana.

Light Storm LS C120D II LED Light de la Aputure este o lampa dotata cu o temperatura de culoare de 5500 K. Consuma o putere neglijabila de 180 W in timp ce se emite 135.000 de lux la o distanta de 50 cm cu un Fresnel optional. Acesta este echivalentul unei lampii calde de 1000 W. In plus fata de eficienta energetica, lampa are, de asemenea, un rating CRI/TLCI de 96/97, un indicator al randamentului precis al culorii.

Puteti face ajustari ale intensitatii luminoase la nivel local pe dispozitiv sau la distanta cu o telecomanda wireless inclusa. Aceastava permite sa controlati functiile de dimming pana la o distanta de 100 metri. LS C120D II este dotata si cu posibilitatea de alimentare de la o baterie V-mount. Modelul LS C120D II este livrat ca un kit cu reflector, controler si geanta dedicata pentru a proteja lumina in timpul deplasarii si depozitarii.

Aputure Light Storm C 300D II

Cea mai noua lumina lansata de Aputure este Light Storm C300D II. Construit pe fundatia popularului model LS C300D, Aputure Light Storm C300d Mark II LED este o versiune imbunatatita. Are cu 20% mai multa putere, caracteristici rafinate si conectivitate avansata. Aputure produce o temperatura de culoare de 5500 K. Are un consum de energie de doar 350 W, in timp ce produce o valoare impresionanta de 45000 lux la 1 m (cu reflector). In plus fata de eficienta energetica, aceasta fixtura are de asemenea o valoare CRI / TLCI de 96. Ceea ce inseamna acuratete in redarea culorilor. In plus, aceasta lumina grozava are si o serie de efecte fcum ar fi Fulgere, Puls, Flash si Explozie.

Ideal pentru medii sensibile la sunet, LS C300d II poate fi vazut, dar nu este auzit. Sistemul inteligent de racire utilizeaza ventilatoare sensibile la temperatura pentru reglarea caldurii. Chiar si la putere maxima ventilatorul este nedetectabil de catre majoritatea oamenilor. Modelul LS C300d II este livrat cu un cablu de alimentare, un cablu DMX pentru conectarea la limitatorul de curent.Are o telecomanda fara fir, o baza pentru o clema optionala si o geanta de transport fiabila care poate suporta 100 kg pentru a proteja lumina in timpul transportului si depozitarii. Cu alte cuvinte, tot ce isi poate dori orice videograf.